ПРОГРАМА „КОМЕНСКИ” 2012-2014 г.

на тема:

РЕЛИГИОЗНА ТОЛЕРАНТНОСТ и РАЗЛИЧИЕ В МОДЕРНА ЕВРОПА

 

 

ЧЕТВЪРТА РАБОТНА СРЕЩА - ПАЛЕРМО, ИТАЛИЯ - МАЙ, 2014 Г.

Представители на СОУ“Димчо Дебелянов“ на Работна среща  в Палермо, Сицилия

       В началото на месец май група ученици и учители от СОУ „Димчо Дебелянов“ посети гр. Палермо, Сицилия, Италия. Това беше последната мобилност в рамките на Многостранния проект по секторна програма Коменски "Религиозна толерантност и различие в модерна Европа" със страни-партньори- Италия, Румъния и Франция /Остров Реюнин/. Всички заедно разгледаха природните и културноисторическите забележителности на Сицилия. Срещнаха се с консула на Мароко, кмета на Палермо и кмета на малкото, но красиво градче Ерис.

     Пред многонационалната аудитория беше представен театър с марионетки. На Вечерта на талантите имахме удоволствието да се насладим на блестящите изпълнения на  филхармонията на Палермо, която изпълни произведения от италиански композитори, на музиката  и танците, с които се представиха всички националности. По случай 9-ти май, Денят на Европа, бе организирана викторина, на която нашите ученици се наредиха на първите места.

     Всички участници в проекта посетихме вулкана Етна. В ресторанта под кратера на 2000 м.н.в. се насладихме традиционната италианска кухня.

      В съзнанието на всички нас – участниците в тази международна среща  от четирите страни ще останат силни емоции и запомнящи се моменти:  една различна сицилианска история.

      Изказваме нашите големи благодарности на г-жа Теменужка Добранова, координатор на проекта, благодарение на която имахме удоволствието да посетим тези невероятни места и да й пожелаем да печели и в бъдеще подобни проекти, в които да вземем участие.

ИВЕЛИН КЪРЧЕВ, VІІІа клас, СОУ „Димчо Дебелянов“ - Белене

Начало

История

ДЗИУчителиТворчество

Архив

Актуално

Проект Коменски

Проект Успех